Āboli drumstalās

ap 800 g ābolu

sauja mellenes (saldētas)

ēdamkarote medus vai cita saldinātāja

1/2 tējk.kanēlis

Drumstalām:

100 g pilngraudu auzu pārslas

100 g miltu (kviešu vai uz pusēm ar pilngraudu/speltas miltiem)

100 g brūnais cukurs

100 g sviests

Drumstalām samaisa visas sausās sastāvdaļas, beigās piegriež aukstu sviestu un ar pirkstu galiem sastrādā drupatās. Ieliek uz brīdi ledusskapī.

Sagriež ābolus daiviņās, izņem serdes un liek traukā (izmantoju tartes/pīrāga formu). Pa virsu uzber mellenes. Pārkaisa kanēli un pārlej medu vai vienkārši nedaudz cukura. 

Liek cepeškrāsnī 200C uz apmēram 20-25 min.

 

Piezīmes:

* mīkstiem pašmāju āboliem var atstāt arī mizu

* var izmantot citas ogas (brūklenes, dzērvenes, jāņogas...) saldētas vai svaigas, vai pat tās nelikt

* ja āboli ir sulīgi  un ogas saldētas, pa virsu var uzkaisīt ēdamkaroti kviešu miltu vai kartupeļu, vai kukurūzas cieti