Āboli drumstalās
ap 800 g ābolu
sauja mellenes (saldētas)
ēdamkarote medus vai cita saldinātāja
1/2 tējk.kanēlis
Drumstalām:
100 g pilngraudu auzu pārslas
100 g miltu (kviešu vai uz pusēm ar pilngraudu/speltas miltiem)
100 g brūnais cukurs
100 g sviests
Drumstalām samaisa visas sausās sastāvdaļas, beigās piegriež aukstu sviestu un ar pirkstu galiem sastrādā drupatās. Ieliek uz brīdi ledusskapī.
Sagriež ābolus daiviņās, izņem serdes un liek traukā (izmantoju tartes/pīrāga formu). Pa virsu uzber mellenes. Pārkaisa kanēli un pārlej medu vai vienkārši nedaudz cukura.
Liek cepeškrāsnī 200C uz apmēram 20-25 min.
Piezīmes:
* mīkstiem pašmāju āboliem var atstāt arī mizu
* var izmantot citas ogas (brūklenes, dzērvenes, jāņogas...) saldētas vai svaigas, vai pat tās nelikt
* ja āboli ir sulīgi un ogas saldētas, pa virsu var uzkaisīt ēdamkaroti kviešu miltu vai kartupeļu, vai kukurūzas cieti