Citronu krēms

4 olas (dzeltenumi + baltumi)

200 ml saldais krējums

100 g cukurs

1-2 citroni (miziņa + sula)

4 tējk. (20 g) želatīna

  1. Želatīnu ieliek trauciņā un aplej ar aukstu ūdeni (aptuveni 4-5 ēdk.ūdens), lai uzbriest.
  2. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru.
  3. Citā bļodā sakuļ saldo krējumu.
  4. Atsevišķi saputo arī olu baltumus. 
  5. Katliņā iespiež citrona vai divu citronu sulu (atkarībā, cik lieli citroni un cik lielu skābumu vēlas). Pierīvē citrona miziņu (tikai dzelteno daļu). Uzsilda.
  6. Siltā citronu sulā ieliek uzbriedināto želatīnu un izšķīdina.
  7. Traukā ar sulu un želatīnu iemaisa dažas ēdamkarotes sakulto dzeltenumu. Tad visu liek pie parējiem dzeltenumiem un kārtīgi samaisa.
  8. Piemaisa putukrējumu (vēlams, lai dzeltenumu masa ir padzisusi un nav karsta).
  9. Iecilā sakultos olu baltumus.
  10. Liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām vai visu nakti.
  11. Var pasniegt ar vaniļas mērci.

 

Rating: 0 stars
0 votes

Add comment

Comments

There are no comments yet.