Citronu krēms
4 olas (dzeltenumi + baltumi)
200 ml saldais krējums
100 g cukurs
1-2 citroni (miziņa + sula)
4 tējk. (20 g) želatīna
- Želatīnu ieliek trauciņā un aplej ar aukstu ūdeni (aptuveni 4-5 ēdk.ūdens), lai uzbriest.
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru.
- Citā bļodā sakuļ saldo krējumu.
- Atsevišķi saputo arī olu baltumus.
- Katliņā iespiež citrona vai divu citronu sulu (atkarībā, cik lieli citroni un cik lielu skābumu vēlas). Pierīvē citrona miziņu (tikai dzelteno daļu). Uzsilda.
- Siltā citronu sulā ieliek uzbriedināto želatīnu un izšķīdina.
- Traukā ar sulu un želatīnu iemaisa dažas ēdamkarotes sakulto dzeltenumu. Tad visu liek pie parējiem dzeltenumiem un kārtīgi samaisa.
- Piemaisa putukrējumu (vēlams, lai dzeltenumu masa ir padzisusi un nav karsta).
- Iecilā sakultos olu baltumus.
- Liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām vai visu nakti.
- Var pasniegt ar vaniļas mērci.
Add comment
Comments