Ķirbja Alfredo fettuccine
2-4 personām
250 g pasta Fettuccine
200 ml saldā krējuma
200 g ķirbja biezeņa
2 ķiploka daiviņas
40 g sviesta
60 g sarīvēta parmezāna siera
sāls, pipari, pētersīļi vai citi zaļumi
Pastu vāra saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Kad tā ir gatava, nedaudz pastas ūdeni noglabā gadījumam, ja būs nepieciešams pievienot mērcei.
Sviestu izkausē uz nelielas uguns. Mērcei sasmalcina ķiploka daiviņas un izkausētajā sviestā apcep apmēram minūti. Tad lej klāt saldo krējumu un pieliek ķirbja biezeni. Visu kārtīgi apmaisa un uzvāra. Pieber sieru un pēc garšas pievieno sāli, piparus.
Mērcē liek izvārīto pastu un kārtgi apmaisa. Ja visu vēlas krēmīgāku un līstošāku, tad nedaudz pielej atlikto pastas ūdeni. Pasniedz ar pārkaisītiem pētersīļiem vai citiem zaļumiem un ekstra sieru, ja vēlas.