Ķirbja Alfredo fettuccine

2-4 personām

250 g pasta Fettuccine

200 ml saldā krējuma

200 g ķirbja biezeņa

2 ķiploka daiviņas

40 g sviesta

60 g sarīvēta parmezāna siera 

sāls, pipari, pētersīļi vai citi zaļumi

Pastu vāra saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Kad tā ir gatava, nedaudz pastas ūdeni noglabā gadījumam, ja būs nepieciešams pievienot mērcei.

Sviestu izkausē uz nelielas uguns. Mērcei sasmalcina ķiploka daiviņas un izkausētajā sviestā apcep apmēram minūti. Tad lej klāt saldo krējumu un pieliek ķirbja biezeni. Visu kārtīgi apmaisa un uzvāra. Pieber sieru un pēc garšas pievieno sāli, piparus.

Mērcē liek izvārīto pastu un kārtgi apmaisa. Ja visu vēlas krēmīgāku un līstošāku, tad nedaudz pielej atlikto pastas ūdeni. Pasniedz ar pārkaisītiem pētersīļiem vai citiem zaļumiem un ekstra sieru, ja vēlas.