Spinātu greipfrūta salāti
Sauja spinātu un rukolas (vai salātu maisījuma)
Puse greipfrūta
Ēdamkarote ciedru riekstu
apm. 1 tējk. citrona sula
1 ēdk. auksti spiesta eļļa
Šķipsniņa sāls
- Ja nepieciešams, nomazgā un nosusina salātus, un liek bļodā.
- Uz sausas pannas vidējas uguns apgrauzdē ciedru riekstus (rieksti jāuzmana, jo, tiklīdz panna uzkarsusi, rieksti ātri apgrauzdēsies).
- Pusei no greipfrūta vienu daiviņu atstāj malā. Pārējām daiviņām atdala augļa mīkstumu un liek pie salātiem.
- No atstātās greipfrūta daiviņas izspiež sulu pāri salātiem. Apmēram tikpat daudz sulas izspiež no citrona. Uzkaisa šķipsniņu sāls. Pārlej ar eļļu.
- Salātiem uzrber ciedru riekstus un visu kārtīgi apmaisa.