Spinātu greipfrūta salāti

Sauja spinātu un rukolas (vai salātu maisījuma)

Puse greipfrūta

Ēdamkarote ciedru riekstu

apm. 1 tējk. citrona sula 

1 ēdk. auksti spiesta eļļa

Šķipsniņa sāls

  1. Ja nepieciešams, nomazgā un nosusina salātus, un liek bļodā.
  2. Uz sausas pannas vidējas uguns apgrauzdē ciedru riekstus (rieksti jāuzmana, jo, tiklīdz panna uzkarsusi, rieksti ātri apgrauzdēsies).
  3. Pusei no greipfrūta vienu daiviņu atstāj malā. Pārējām daiviņām atdala augļa mīkstumu un liek pie salātiem.
  4. No atstātās greipfrūta daiviņas izspiež sulu pāri salātiem. Apmēram tikpat daudz sulas izspiež no citrona. Uzkaisa šķipsniņu sāls. Pārlej ar eļļu. 
  5. Salātiem uzrber ciedru riekstus un visu kārtīgi apmaisa.