Rabarberu krēms ar baltvīnu

500 g rabarberi

200 g cukura

125 ml baltvīna (riesling vai cita augļaina vīna)

200 ml saldā krējuma

20 g želatīna

1 tējk.vaniļas cukura

  1. Želatīnu aplej ar 4 ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest.
  2. Rabarberu kātus sagriež mazākos gabaliņos un liek katliņā. Pieber cukuru. Pielej baltvīnu. Visu sautē, pa laikam apmaisot, 5-10 minūtes, kamēr rabarberi ir mīksti un sāk izšķīst. 
  3. Rabarberu masu sablendē vai izlaiž caur sietu.
  4. Izkausē želatīnu un pieliek sablendētajiem rabarberiem. Visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī atdzist. 
  5. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
  6. Kad rabarberu masa ir padzisusi, bet vēl nav sastingusi, un, izbraucot cauri ar karoti, masā paliek redzama vaga, tad liek klāt putukrējumu un iecilājot apmaisa. 
  7. Liek atpakaļ ledusskapī vismaz uz vēl pāris stundām, lai viss kārtīgi sastingst.