Rabarberu krēms ar baltvīnu
500 g rabarberi
200 g cukura
125 ml baltvīna (riesling vai cita augļaina vīna)
200 ml saldā krējuma
20 g želatīna
1 tējk.vaniļas cukura
- Želatīnu aplej ar 4 ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest.
- Rabarberu kātus sagriež mazākos gabaliņos un liek katliņā. Pieber cukuru. Pielej baltvīnu. Visu sautē, pa laikam apmaisot, 5-10 minūtes, kamēr rabarberi ir mīksti un sāk izšķīst.
- Rabarberu masu sablendē vai izlaiž caur sietu.
- Izkausē želatīnu un pieliek sablendētajiem rabarberiem. Visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī atdzist.
- Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
- Kad rabarberu masa ir padzisusi, bet vēl nav sastingusi, un, izbraucot cauri ar karoti, masā paliek redzama vaga, tad liek klāt putukrējumu un iecilājot apmaisa.
- Liek atpakaļ ledusskapī vismaz uz vēl pāris stundām, lai viss kārtīgi sastingst.