Apelsīnu kūka
Recepte ir paredzēta 20cm apaļajai formai. Var cept arī garenajā maizes formā.26cm formai sastāvdaļas ņem par 1/3 vairāk.
2 (bioloģiskie) apelsīni
2 lielas olas
270g milti
100g sviests
100g grieķu jogurts vai skābais krējums
160g cukurs + 2ēdk.
2 tējk.cepamais pulveris
- Olas saputo ar cukuru.
- Sviestu izkausē, pieputo klāt olām.
- Pieliek grieķu jogurtu vai krējumu un samaisa.
- Citā bļodā ieber miltus un cepamo pulveri, pieliek šķipsniņu sāls un visu samaisa.
- Apelsīnus nomazgā. Vienu apelsīnu sagriež mazākos gabalos un sablendē. Sablendēto masu pieliek klāt olu masai un samaisa. Pierīvē otra apelsīna miziņu.
- Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa ar karoti.
- Kūkas mīklu liek ietaukotā 20cm veidnē un cep 175C 55-60 min.
- No otra apelsīna izspiež sulu un uzvārakatliņā kopā ar 2 ēdk. cukura. Ļauj paburbuļot pāris minūtes uz nelielas uguns.
- Kad kūka gatava un vēl karsta, to sadursta virspusē ar zobu bakstāmo kociņu vai irbulīti un pārlej ar apelsīna sulas sīrupu.