Apelsīnu kūka

Recepte ir paredzēta 20cm apaļajai formai. Var cept arī garenajā maizes formā.26cm formai sastāvdaļas ņem par 1/3 vairāk.

2 (bioloģiskie) apelsīni

2 lielas olas

270g milti 

100g sviests

100g grieķu jogurts vai skābais krējums

160g cukurs + 2ēdk.

2 tējk.cepamais pulveris

  1. Olas saputo ar cukuru. 
  2. Sviestu izkausē, pieputo klāt olām.
  3. Pieliek grieķu jogurtu vai krējumu un samaisa.
  4. Citā bļodā ieber miltus un cepamo pulveri, pieliek šķipsniņu sāls un visu samaisa.
  5. Apelsīnus nomazgā. Vienu apelsīnu sagriež mazākos gabalos un sablendē. Sablendēto masu pieliek klāt olu masai un samaisa. Pierīvē otra apelsīna miziņu.
  6. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa ar karoti.
  7. Kūkas mīklu liek ietaukotā 20cm veidnē un cep 175C 55-60 min.
  8. No otra apelsīna izspiež sulu un uzvārakatliņā kopā ar 2 ēdk. cukura. Ļauj paburbuļot pāris minūtes uz nelielas uguns.
  9. Kad kūka gatava un vēl karsta, to sadursta virspusē ar zobu bakstāmo kociņu vai irbulīti un pārlej ar apelsīna sulas sīrupu.