Picas pamatnes mīkla
Picas mīkla mājās gatavota ir nesalīdzināmi lētāks un arī gardāks variants par veikalā pirkto . Šo mīklu var arī sasaldēt vai pagatavot iepriekšējā dienā, atstājot pārnakšņot ledusskapī, atliek tik atcerēties laicīgi to izņemt no aukstuma, lai mīkla paspēj atgūties un uzrūgt. Pa virsu picas pamatnei uzsmērē tomātu mērci. Izteiksmīgākai garšai, lielveikala tomātu mērcei var pievienot sasmalcinātus kaltētus tomātus. Vēl viena picas neatņemamā sastāvdaļa ir siers (mīkstais siers, cietais, puscietais, pelējuma utt.). Pārējās sastāvdaļas pēc vēlmēm un sirds patikas.
Picas mīkla
250 g milti (augstākā labuma/405.tips)
1/2 tējk. (3 g) sausā rauga
1/2 tējk. sāls
150 ml remdena ūdens
1 ēdk. olīveļļas
Uz darba virsmas vai lielā bļodā iesijā miltus, pievieno raugu un sāli. Vidū izveido bedrīti un ielej ūdeni un olīveļļu. Samaisa (ar rokām, karoti vai mikseri) un mīca vai mikserē ar mīklas āķi apmēram 10 minūtes, kamēr tā kļūst viendabīga un elastīga.
Mīklu liek viegli ietaukotā traukā un apsedz. Liek raudzēties siltā vietā apmēram stundu. Tad mīklu izliek uz galda, vēlreiz kārtīgi samīca un veido picai pamatni.
Picu cep krāsns apakšējā nodalījumā 220C apmēram 10-12 min.
No šī daudzuma sanāk vienas cepamās pannas lieluma pamatne. Var ņemt produktu dubultu daudzumu, tad sanāk tāda kārtīga "latviešu picas" pamatne.
Add comment
Comments