Bezē spociņi

3 lielu olu baltumi

115 g pūdercukura

šķipsniņa sāls

20 g tumšā šokolāde 

Olu baltumus puto, kamēr sāk veidoties jau stingras putas. Ber klāt pūdercukur pa vienai ēdamkarotei un puto. Rezultātā olbaltuma masai jābūt stingrai un spīdīgai. Liek cepeškrāsnī cepties jeb drīzāk kaltēties. Lieku abpusējā režīmā ar ventilatoru 90C uz 1,5h.

Kad bezē ir gatavi, ūdens peldē izkausē kriksīti tumšās šokolādes un ar dekorējamo uzgali uzliek cepumiņiem sejas :0

 

Piezīmes:

*Svarīgi ir pazīt savu cepeškrāsni. Var sanākt skaisti un kraukšķīgi bezē gan lielākos grādos, gan īsāku laiku, tāpēc nav vienas ideālas receptes, cik grādos un cik ilgu laiku.

*Pa brīdim paveru krāsns durtiņas, lai liekais mitrums iznāk ārā vai arī ielieku karoti durtiņās, lai ir neliela šķirbiņa, pa kuru iznākt tvaikam.

*lai izdekorētu bezē, satinu nelielu tūtiņu no cepamā papīra, nostiprinu ar līmlenti, lieku tūtiņā izkausēto šokolādi un nogriežu pašu galiņu.