Bumbieru kūka pannā
2-3 bumbieri (cieti)
2 ēdk.brūnā cukura
30 g sviesta
šķipsniņa kanēļa
2 olas
150 ml piena
200 g kviešu miltu
1 tējk.cepamā pulvera
60 g cukura
šķipsniņa sāls
Bumbierus nomizo un sagriež šķēlēs. Uz pannas izkausē sviestu, uzber brūno cukuru un liek bumbierus, uzkaisa mazliet kanēli. Pāris minūtes bumbierus karamelizē uz pannas.
Mīklai bļodā sakuļ olas ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pielej pienu un samaisa. Pieber miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un maisa, līdz mīkla ir viendabīga.
Lej pannā pa virsu bumbieriem, uzliek vāku un uz vidējas uguns cep apmēram 20 minūtes. Kad gatavs, noņem pannai vāku, uzliek sķīvi un apgriež otrādāk, lai bumbieri ir virspusē.