Tunča salāti
1/2 neliela ledussalāta (iceberg)
2 olas
80g konservēta tunča savā sulā
1/2 gurķis
nedaudz citrona sulas
2 ēdk.olīveļļas
sāls, pipari pēc garšas
- Uzvāra olas (10 min.)
- Ledussalāta galviņai noņem ārējo lapu un pusi saplēš ar rokām vairākos nelielos gabalos.
- Sagriež gurķi apmēram 1 cm platās ceturtdaļās un liek salātos.
- Pieliek konservēto tunci.
- Pieliek sagrieztas olas.
- Pārslaka ar citrona sulu un pārlej ar divām ēdamkarotēm olīveļļas.
- Visu apmaisa.
Piezīmes:
- papildus garšai var pievienot tumšās olīves un plānās šķēlītēs sagrieztu sarkano sīpolu
- atkarībā no tā, cik sāļš ir tuncis, var pievienot vēl sāli, bet tikai pēc visu salātu apmaisīšanas, ja tā patiešām pietrūkst
- variē ar vēl citām garšvielām (piemēram, Vidusjūras vai Provansas maisījumu, salātu garšvielu, garšvielu zivīm, citronpiparus u.c.)