Tunča salāti

1/2 neliela ledussalāta (iceberg)

2 olas

80g konservēta tunča savā sulā

1/2 gurķis

nedaudz citrona sulas

2 ēdk.olīveļļas

sāls, pipari pēc garšas

  1. Uzvāra olas (10 min.)
  2. Ledussalāta galviņai noņem ārējo lapu un pusi saplēš ar rokām vairākos nelielos gabalos.
  3. Sagriež gurķi apmēram 1 cm platās ceturtdaļās un liek salātos.
  4. Pieliek konservēto tunci.
  5. Pieliek sagrieztas olas.
  6. Pārslaka ar citrona sulu un pārlej ar divām ēdamkarotēm olīveļļas.
  7. Visu apmaisa.

Piezīmes:

  • papildus garšai var pievienot tumšās olīves un plānās šķēlītēs sagrieztu sarkano sīpolu
  • atkarībā no tā, cik sāļš ir tuncis, var pievienot vēl sāli, bet tikai pēc visu salātu apmaisīšanas, ja tā patiešām pietrūkst
  • variē ar vēl citām garšvielām (piemēram, Vidusjūras vai Provansas maisījumu, salātu garšvielu, garšvielu zivīm, citronpiparus u.c.)
Rating: 0 stars
0 votes