Ķiršu kūka
120 g sviests
150 g cukura
2 lielas olas
160 g kviešu milti
60 g mandeļu milti
1,5 tējk.cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
mandeļu esence/ekstrakts vai vaniļas ekstrakts (var nelikt)
300-350 g ķirši
- Izkausē sviestu un noliek atdzist.
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 180C. Sagatavo cepamo formu (22-26cm apaļo formu vai kvadrātveida), ieklāj cepampapīru vai ieziež ar taukvielu.
- Olas saputo ar cukuru (ar mikseri). Labāk, lai olas ir istabas temperatūrā. Ja tikko izņemtas no ledusskapja, tad uz 5 min. ieliek ļoti siltā ūdenī.
- Pieliek klāt izkausēto sviestu, pili esences vai 1/3 tējk.ekstraktu un visu saputo ar miksera vidēju ātrumu.
- Citā bļodā nosver miltus, pieber mandeļu miltus, sāli, cepamo pulveri un visu samaisa.
- Miltus pieber saputotajai masai un visu samaisa viendabīgā mīklā.
- Atkaulo ķiršus. Atstāj 12-14 ķiršu pusītes dekoram, pārējos sagriež ceturtdaļās (var negriezt, ja ķirši ir mazi) un iemaisa mīklā.
- Liek cepties uz 15 min. (lieku krāsns 2 nodalījumā no apakšas, jo augšpuse ātrāk būs gatava). Tad pusizcepto kūku izņem no krāsns. Uzliek pa virsu malā atliktās ķiršu pusītes un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 15-20 min. Gatavību pārbauda ar kociņu, ja, iedurot vidū, mīkla nepielīp pie kociņa, kūka ir gatava.
Add comment
Comments