Ķiršu kūka

120 g sviests

150 g cukura

2 lielas olas

160 g kviešu milti

60 g mandeļu milti

1,5 tējk.cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

mandeļu esence/ekstrakts vai vaniļas ekstrakts (var nelikt)

300-350 g ķirši

  1. Izkausē sviestu un noliek atdzist.
  2. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180C. Sagatavo cepamo formu (22-26cm apaļo formu vai kvadrātveida), ieklāj cepampapīru vai ieziež ar taukvielu.
  3. Olas saputo ar cukuru (ar mikseri). Labāk, lai olas ir istabas temperatūrā. Ja tikko izņemtas no ledusskapja, tad uz 5 min. ieliek ļoti siltā ūdenī.
  4. Pieliek klāt izkausēto sviestu, pili esences vai 1/3 tējk.ekstraktu un visu saputo ar miksera vidēju ātrumu.
  5. Citā bļodā nosver miltus, pieber mandeļu miltus, sāli, cepamo pulveri un visu samaisa.
  6. Miltus pieber saputotajai masai un visu samaisa viendabīgā mīklā.
  7.  Atkaulo ķiršus. Atstāj 12-14 ķiršu pusītes dekoram, pārējos sagriež ceturtdaļās (var negriezt, ja ķirši ir mazi) un iemaisa mīklā.
  8. Liek cepties uz 15 min. (lieku krāsns 2 nodalījumā no apakšas, jo augšpuse ātrāk būs gatava). Tad pusizcepto kūku izņem no krāsns. Uzliek pa virsu malā atliktās ķiršu pusītes un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 15-20 min. Gatavību pārbauda ar kociņu, ja, iedurot vidū, mīkla nepielīp pie kociņa, kūka ir gatava.
Rating: 0 stars
0 votes

Add comment

Comments

There are no comments yet.