Āfrikas sams
Ja pirmajā mirklī šķiet, ka tas ir kaut kas eksotisks, dārgs un sarežģīti pagatavojams, tad uzreiz tas viss ir jāizmet no galvas. Sams ir tepat Latvijā audzēta zivs. Vienkārši pagatavojama un ļoti garda zivs. Un iepriecinoši, ka ar maz asakām.
1 - 1,3 kg Āfrikas sams
Dilles
Citrons
sāls, pipari
Zivi noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Liek uz cepamās plāts un pilda (zivij jābūt izķidātai) ar diļļu kātiem un pabiezās šķēlēs sagrieztu citronu. Iekaisa nedaudz sāli un piparus. Pārkaisa pāri arī pašai zivij sāli un piparus.
Liek cepties 190C/170C (ar ventilatoru) 40- 45 min.(lielāku zivi cep 5-10 min.ilgāk).
Gatavu sagriež porcijās un pārkaisa ar dillēm. Var pārliet ar karoti izkausēta sviesta un nedaudz citrona sulas.
Piezīmes:
- zivi cepu ventilatora (konvekcijas) režīmā vienlaicīgi ar dārzeņiem. Dārzeņus (kāļus, rāceņus, batātes, kartupeļus) sagriežu plānās (ap 0,5 cm) šķēlēs, lieku uz pannas (uz atsevišķas, jo zivs aizņem pārāk daudz vietas uz vienas pannas). Pārkaisa ar sāli un pārlej nedaudz olīveļļas. Apmaisa un cep apmēram 25-30 min.
Add comment
Comments