Dateļu-kanēļa pīne
Mīklai:
40 g sviesta (mīksta) + veidnes ietaukošanai
250 g kviešu miltu
25 g (2 ēdk.) pūdercukura
2 tējk. cepamā pulvera
1 liela ola
75 g piena
Pildījumam:
70 g mīksta brūnā cukura
100 g dateles (bez kauliņiem)
50 g sviests
1 tējk.malts kanēlis
1/2 tējk.malts ingvers un maltas krustnagliņas
25 g tumša ruma, aromātiska brendija vai apelsīnu sulas
Karstumizturīga traukā izkausē sviestu pildījumam, pielej rumu vai apelsīnu sulu, pieber garšvielas un samaisa. Dateles rupji sakapā, ieliek bļodā un pārlej ar sviesta maisījumu.
Mīklai bļodā iesijā miltus, pūdercukuru un cepamo pulveri. Pieliek sviesta gabaliņus un iestrādā miltos. Krūzē sakuļ olu ar pienu un iemaisa sausajās sastāvdaļās. Maisījumu samaisa un samīca ar rokām, līdz izveidojas gluda, mīksta mīkla.
Mīklu izliek uz galda un izveltnē apmēram 20 cm x 40 cm taisnstūrī. Pa virsu klāj dateļu maisījumu un ar garāko malu sarullē veltni. Pārgriež gareniski uz pusēm un savij kopā ar griezuma vietu uz augšu. Mīklu ieritina veidnē un cep 200C 25-30 min.
Add comment
Comments