Dateļu-kanēļa pīne

Rating: 0 stars
0 votes

Mīklai: 

40 g sviesta (mīksta) + veidnes ietaukošanai

250 g kviešu miltu

25 g (2 ēdk.) pūdercukura

2 tējk. cepamā pulvera

1 liela ola

75 g piena

Pildījumam:

70 g mīksta brūnā cukura

100 g dateles (bez kauliņiem)

50 g sviests

1 tējk.malts kanēlis

1/2 tējk.malts ingvers un maltas krustnagliņas 

25 g tumša ruma, aromātiska brendija vai apelsīnu sulas

Karstumizturīga traukā izkausē sviestu pildījumam, pielej rumu vai apelsīnu sulu, pieber garšvielas un samaisa. Dateles rupji sakapā, ieliek bļodā un pārlej ar sviesta maisījumu. 

Mīklai bļodā iesijā miltus, pūdercukuru un cepamo pulveri. Pieliek sviesta gabaliņus un iestrādā miltos. Krūzē sakuļ olu ar pienu un iemaisa sausajās sastāvdaļās. Maisījumu samaisa un samīca ar rokām, līdz izveidojas gluda, mīksta mīkla.

Mīklu izliek uz galda un izveltnē apmēram 20 cm x 40 cm taisnstūrī. Pa virsu klāj dateļu maisījumu un ar garāko malu sarullē veltni. Pārgriež gareniski uz pusēm un savij kopā ar griezuma vietu uz augšu. Mīklu ieritina veidnē un cep 200C 25-30 min.

Add comment

Comments

There are no comments yet.