Liellopa gaļas terīne
Brīnišķīgs brīvdienu ēdiens, lēni pagatavots, aromātisks, sātīgs, ar mutē kūstošu gaļu. Lai tas patiešām izodotos, gaļai jābūt kvalitatīvai, no akcijas laikā lielveikalā paķertas gulaša gaļas var sanākt vilšanās. Vienmēr ir izdevies šis ēdiens ar SIA"Terūna" nogatavināto gulaša gaļu.
1 kg liellopa gaļas (gulašs, lāpstiņa, šķiņķis)
1-2 sīpoli
2-3 ķiploka daiviņas
2 selerijas kāti
2-3 burkāni
2 lauru lapas (veselas)
3 zariņi svaiga timiāna
2-3 ēdk.miltu
2 ēdk. (30 g) tomātu pastas
liellopa vai dārzeņu buljons (500 ml) vai buljons un sauss sarkanvīns (variējamas proporcijas)
1 tējk. Vorčestras mērce
eļļa cepšanai
- Uzkarsē cepeškrāsni 200C.
- Gaļu sagriež palielos kubikos un no visām pusēm apviļā miltos. Nomizo un sagriež (ne pārāk smalki) dārzeņus: sīpolus, ķiplokus, selerijas un burkānus.
- Uzkarsē pannu (vai sautējamo katlu) uz lielas uguns, uzlej nedaudz eļļu un gaļu strauji apcep no visām pusēm. Lai gaļa nesāktu sautēties, to cep 2-3 piegājienos, lai uz pannas gaļas gabali būtu vienā slānī ar nelielu atstarpi.
- Kad gaļa izcepta un atlikta malā, samazina uguni, uzlej nedaudz eļļas un apcep dārzeņus apmēram 5-7 minūtes. Pēc tam pievieno Vorčestras mērci, tomātu pastu. Līdzko liekais šķidrums iztvaikojis, pielej buljonu, lai uzvārās un vai nu saturu pārlej traukā, kur sautēsies gaļa vai arī pievieno gaļu dārzeņiem, ieliek lauru lapas, uzliek traukam vāku un liek cepeškrāsnī.
- Līdzko trauks ir ielikts 200C cepeškrāsnī, temperatūru samazina līdz 160C un atstāj uz 2 h.
- Kad pagājušas divas stundas, vāku noņem visu apmaisa un pievieno sāli pēc garšas. Liek atpakaļ krāsnī bez vāka uz pusstundu.
- Kad gatavs, izņem no krāsns un izmakšķerē lauru lapas un timiāna kātus. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni vai rīsiem.
Add comment
Comments