Pīles kāja cepeškrāsnī

4 personām

4 pīles kājas

sīpols

burkāns

selerijas kāts

3 daiviņas ķiploka

400 ml vistas buljons

sāls, pipari, rozmarīns, timiāns, čili pipars

Pīles kājas apkaisa ar sāli un uz vidējas uguns apcep no abām pusēm. Kamēr pīle cepas, nomizo un sagriež sīpolu un ķiploku, sagriež nelielos gabaliņos selerijas kātu.
Kad pīle apbrūninājusies, to noņem un atstāj siltumā. Ja pannā daudz tauki satecējuši, daļu nolej. Pannā liek sīpolu un ķiploku, uz nelielas uguns apcep apmēram 5 minūtes. Pievieno seleriju un turpina apcept. Nomizo burkānu un sagriež palielos gabaliņos, liek pannā. Svaigu rozmarīnu, timiānu un čili piparu sasien kopā ar pārtikas diegu un liek klāt pannā. Kad viss apcepies (apm.10 min.), pievieno buljonu un uzvāra. Ieliek pīles kājas un liek cepeškrāsnī uz 2h 170C.

Kad pīle gatava, pannas šķidrumu izmanto mērces pagatavošanai.