Skābā krējuma un iebiezinātā piena krēms
400 g skābā krējuma (20% vai 25%)
1 bundža (397g) iebiezinātā piena ar cukuru
15 g (3 tējk.) želatīna
1 tējk. vaniļas cukura
Trauciņā ieber želatīnu un aplej ar aukstu ūdeni, apmēram 3 ēdamkarotēm.
Saputo skābo krējumu. Puto vismaz 5 min., līdz krējums ir palielinājies apjomā un sabiezējis.
Pievieno iebiezināto pienu un ieputo krējumā.
Želatīnu siltumā izkausē, lai ir šķidrs. Nelielā bļodiņā ieliek dažas ēdamkarotes ar krējumu masu un ielej šķidro želatīnu. Ātri samaisa un visu lej atlikušajā krējuma masā, kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, lai želatīns sacietē.
Pasniedz ar melleņu-brūkleņu ķīseli.
Add comment
Comments