Dateļu-ābolu mafini

(12 gab.)

270 g žāvētas dateles (bez kauliņiem)

3 vidēji lieli āboli

1 ēd.citrona sulas

250 ml verdoša ūdens

1 tējkarote sodas 

1 ēdk.medus

70 g kokosriekstu eļļa

2 olas

1,5 tējk.cepamais pulveris

230 g milti

šķipsniņa sāls un 1/2 tējk.kanēlis

Dateles rupji sagriež gabalos un liek bļoda, aplej ar verdošu ūdeni, lai dateles ir nosegtas, un pieliek tējkaroti (bez kaudzes) sodas, atstāj uz brīdi malā.

Nomizo ābolus un sagriež nelielos gabalos. Apmaisa ar citronu sulu un atstāj malā.

Bļodā viegli sakuļ olas, pieliek medu, eļļu (nerafinētu kokosriekstu eļļu pasilda, lai izkūst). Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo puveri, šķipsniņu sāls un kanēli. Sauso masu liek klāt otrā bļodā un samaisa. 

Dateles saspaida ar kartupeļu stampiņu vai viegli sablendē un liek klāt mīklā. Apmaisa. Pēdējos iemaisa ābolus un liek mafinu formiņās.

Liek cepeškrāsnī 190C uz 25-30 min.