Piparkūku krēms ar apelsīnu
liela sauja piparkūku (200-300 g)
200 g saldais krējums
1 paciņa biezpiena (180 g)
1 apelsīns
1 ēdk.cukura
3 tējk. (15 g) želatīna
- Uzbriedina 3 tējkarotes želatīna ar 4 ēdk.auksta ūdens.
- Sablendē/sasmalcina piparkūkas smalkās drupačās.
- Saputo saldo krējumu ar ēdamkaroti cukura.
- Nomazgā aplesīnu un norīvē miziņu. Pārgriež apelsīnu uz pusēm un izspiež sulu.
- Apelsīna sulu ar miziņu liek karstumizturīgā traukā vai katliņā un uzsilda. Pieliek želatīnu un maisot izšķīdina (neuzvāra).
- Sulu samaisa ar piparkūku drupačām. Pieliek biezpienu un samaisa. Pieliek putukrējumu un iecilājot apmaisa.
- Atdzesē ledusskapī, kamēr sastingst.
Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Piezīmes: Ja apelsīns ir ar vaska kārtiņu (nav bioloģiski audzēts), to aplej ar verdošu ūdeni, pāris minūtes patur. Ūdeni nolej. Noberzē ar apmēram tējkaroti sodas un noskalo ar vēsu ūdeni.