Piparkūku krēms ar apelsīnu

liela sauja piparkūku (200-300 g)

200 g saldais krējums

1 paciņa biezpiena (180 g)

1 apelsīns

1 ēdk.cukura

3 tējk. (15 g) želatīna

  1. Uzbriedina 3 tējkarotes želatīna  ar 4 ēdk.auksta ūdens.
  2. Sablendē/sasmalcina piparkūkas smalkās drupačās.
  3. Saputo saldo krējumu ar ēdamkaroti cukura.
  4. Nomazgā aplesīnu un norīvē miziņu. Pārgriež apelsīnu uz pusēm un izspiež sulu. 
  5. Apelsīna sulu ar miziņu liek karstumizturīgā traukā vai katliņā un uzsilda. Pieliek želatīnu un maisot izšķīdina (neuzvāra). 
  6. Sulu samaisa ar piparkūku drupačām. Pieliek biezpienu un samaisa. Pieliek putukrējumu un iecilājot apmaisa.
  7. Atdzesē ledusskapī, kamēr sastingst.

Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Piezīmes: Ja apelsīns ir ar vaska kārtiņu (nav bioloģiski audzēts), to aplej ar verdošu ūdeni, pāris minūtes patur. Ūdeni nolej. Noberzē ar apmēram tējkaroti sodas un noskalo ar vēsu ūdeni.