Smilšu mīklas cepumi

250 g kviešu milti 

150 g sviests

90 g pūdercukurs

1 maza ola

šķipsiņa sāls

sarkans ievārījums (izmanotoju dzērveņu džemu)

  1. Palielā bļodā ieber miltus, pieber pūdercukuru un mazos gabaliņos vai sarīvētu uz rupjās rīves aukstu sviestu. Ar pirkstu galiem vai ar virtuves kombainu saberž drupatās.
  2. Nelielā bļodiņā iesit olu, pievieno šķipsniņu sāls un ar dakšiņu viegli sakuļ. Pievieno olu miltiem. Samīca viendabīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz pusstundu.
  3. Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē apmēram 3-4 mm biezumā un izspiež apļus. Pusei no apļiem vidū izspiež sirsniņas. Kārto pilnos apļus uz cepamās pannas, pa virsu uzliek nepilnu tējkaroti sarkana, pabieza ievārījuma (no maliņām atstāj nedaudz brīvu vietu, lai neiztek) un virsū liek ripiņu ar izspiesto sirsniņu.
  4. Cep 175 C apmēram 15 min. Izņem no krāsns un atdzesē.
  5. Pasniedz mīļajiem cilvēkiem :)