Lipīgais dateļu pudiņš
300 g dateles (bez kauliņiem)
1 tējk.sodas
250 ml verdošs ūdens
40 g brūnais cukurs
80 g sviests
2 olas
190 g milti
1 1/2 tejk.cepamais pulveris
Mērcei:
100 g brūnais cukurs
200 ml saldais krējums
1/2 tējk.vaniļas ekstrakta vai 1 tējk.vaniļas cukura
35 g sviesta
šķipsniņa sāls
Uzliek vārīties ūdeni. Dateles rupji sakapā un ieliek bļodiņā. Uzber tējkaroti sodas un uzlej verdošu ūdeni. Noliek malā.
Ieslēdz cepeškrāsni uz 180C.
Izkausē sviestu un saputo ar cukuru. Pa vienai ieputo olas. Pieliek miltus un cepamo pulveri, ar karoti samaisa.
Dateles saspaida ar kartupeļu stampiņu vai dakšu, vai viegli sablendē. Pieliek dateles mīklai un samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Sagatavo/ietauko 12 veidņu mafinu pannu vai 20 x 20 cepamo formu. Lej mīklu formā un liek cepeškrāsnī 180C uz 25 (mafinus)-35 min (lielo formu).
Kamērpudiņš cepās, pagatavo mērci. Katliņā ieliek visas sastāvdaļas un karsē uz vidējas uguns, kad sāk vārīties, nogriež liesmu un atstāj paburbuļot apmēram divas minūtes.
Kad pudiņš izcepies, to sadursta ar kociņu vai dakšiņu un uzlej apmēram pusi no mērces. Atlikušo mērci pārlej pasniedzot.
Add comment
Comments