Burkānu rulete
250 -300 g burkāni (smalki sarīvēti), apmēram 3 vidēji lieli burkāni
3 lielas olas
100 g cukura
100 g kviešu miltu
1/2 tējk.soda
1/2 tējk.cepamais pulveris
2 ēdk.augu eļļa
1/2 tējk.kanēlis, šķipsniņa kardamona, muskatrieksta, ingvera
Pildījumam:
300 g krēmsiera
100 g sviests (istabas temperatūrā)
50 g pūdercukura
- Olas (vēlams istabas temperatūrā, ja tikko no ledusskapja, uz brīdi ieliek siltā ūdenī) sakuļ ar cukuru gaišā un gaisīgā konsistencē.
- Bļodā nosver miltus un samaisa ar sodu, cepamo pulveri un garšvielām. Miltus piesijā olu masai un viegli apmaisa.
- Burkānus smalki sarīvē. Pielej eļļu. Visu liek pie mīklas un lēnām iemaisa.
- Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, nedaudz eļļas vai sviesta uzsmērē uz pannas, lai papīrs labāk pielīp pie pannas. Lej mīklu un vienmērīgi to izlīdzina taisnstūrveida formā apmēram 0,5cm biezumā.
- Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 190C abusējā vai 170C ar ventilatoru režīmā apmēram 11-15 min., kamēr kociņa tests rāda, ka ir izcepies.
- Izņem un ar visu papīru gareniski sarullē, sākot no vienas garākās malas. Atstāj atdzist.
- Pildījumam krēmsieru saputo ar pūdercukuru, pievieno mīkstu sviestu un visu vēl puto apmēram minūti. Vēlams atstāt uz kādu pusstundu ledusskapī vai uz īsu brīdi ielikt saldētavā, lai kļūst stingrāks.
- Kad rulete ir pilnībā atdzisusi, to atritina uz virsmas un pārklāj ar pildījumu, atstājot no ārējās malas apmēram 5cm malu neapsmērētu, kur aizplūst pildījumam. Ruleti ņem nost no cepampapīra un viegli rullē ciet. Sarullēto ruleti ietin cepampapīrā un ieliek uz brīdi saldētavā pildījumam sastingt, lai vieglāk sagriezt.
Piezīmes:
- savā cepeškrāsnī cepu 170C ventilatora režīmā vidējā nodalījumā apmēram 11-12 minūtes un bija pietiekami. Tā kā zinu, ka man cepeškrāsns ir no tām švakajām, kurā bezē, brulē un citiem gaisīgajiem kārumiem der tikai ventilatora režīms, lai būtu gatavs. Bet kārtīgajām cepeškrāsnīm der arī abpusējais režīms.
- pildījumam labak izmantot krēmsieru nevis maskarpones krēmu. Maskarpones siers kopā ar sviestu un krietnu devu citrona sulas tāpat šķita pārāk trekns un sviestains.
- garšvielas var pievienot pēc gaumes un garšas sajūtām, var pat pielikt piparkūku garšvielu vai izcelt kādu vienu konkrētu, piemēram, kanēli. Bet viennozīmīgi, ka šai kūkai piestāv garšvielas.
Add comment
Comments