Ķirbja-biezpiena sacepums
400 g biezpiens (ricottas biezpiens)
100 g bezpiedevu jogurts
2 olas
90 g cukurs
2 ēdk.manna
vaniļas cukurs vai ekstrakts
500 g ķirbja biezenis
2 olas
100 g brūnā cukura
apelsīna miziņa un sula no 1/2 apelsīna
Biezpiena masai samaisa biezpienu ar olām, jogurtu un cukuru. Ja biezpiens ir graudains, tad visu sablendē vai biezpienu izberž caur sietu. Pieber mannu un visu labi samaisa.
Ķirbja masai ķirbja biezeni (izceptu vai izsautētu un sablendētu) pievieno viegli sakultas olas, cukuru un apelsīna miziņu. Ja ķirbja biezenis ir biezs, tad piespiež vēl arī sulu no apelsīna.
Cepamo trauku iesmērē ar sviestu un izbārsta ar mannu. Trauka vidū liek no katras masas pa vienai karotei, kamēr abas masas ir sakārtotas traukā.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180C apmēram stundu.
Pasniedz atdzesētu ar brūkleņu mērcīti.
Brūkleņu mērcīte:
250 g brūkleņu (svaigas vai saldētas)
100 ml ūdens
1/2 apelsīna sulas
2 ēdk.brūnā cukura
1 ēdk.kukurūzas cietes
Katliņā ielej ūdeni un piespiež sulu no pusapelsīna. Kad ūdens vārās ieber brūklenes un cukuru. Atsevišķā trauciņā samaisa ēdamkaroti (bez kaudzes) kukurūzas cieti ar pāris ēdamkarotēm ūdens, kārtīgi izmaisa un, kad ciete izšķīdusi, maisot pielej klāt brūkleņu mērcei katliņā. Visu vēl pavāra 1-2 minūtes un mērce gatava.
Add comment
Comments