Rauga mīkla bez raudzēšanas

Rauga mīkla bez raudzēšanas ir labs variants steidzīgajā ikdienā, kad nav laika gaidīt un vērot mīklu rūgstam. Šī mīkla ir lieliski piemērota pīrādziņu cepšanai. No šīs mīklas var pagatavot arī dažādas smalkmaizītes vai izmantot kā pamatni picai.  Jāņem vērā, ka mīklai veidošanas procesā nebūs gaisīguma, jo tā netiek raudzēta, tāpēc mīklu ir izrullē plānā kārtā un pildījumu ietin, ļaujot gaisam iekļūt starp slāņiem. 

50g svaiga rauga

1 glāze (250ml) piena

1 ēdk. cukura

1 tējk. sāls

4 glāzes (500 g miltu)

200 g sviesta vai margarīna

Bļodiņā sadrupina raugu un uzber cukuru, samaisa, kamēr raugs kļūst šķidrs. Pielej pienu (istabas temperatūrā ~23-25C) un samaisa.

Izkausē sviestu vai margarīnu, pieliek sāli un noliek malā atdzist.

Palielā bļodā ieber miltus. Pielej piena-rauga maisījumu un nedaudz samaisa. Pielej padzisušu sviestu un visu samīca.

Mīklu sadala 4 vienādās daļās un liek ledusskapī.

Pēc apmēram 10 min. ņem ārā vienu daļu un izrullē plānu, veidojot apaļu formu. Sagriež ka picu 16 daļās un uz ārējiem galiem liek tējkaroti pildījumu, galus aizloka un sarullē virzienā uz centru. 

Cep 200C apmēram 15-20 min.