Zemesriekstu sviesta-šokolādes mafini

2 lielas olas

250 ml kefīra

90 ml neitrāla eļļa

160 g brūnā cukura

280 g kviešu milti

1,5 tējk.cepamais pulveris

0,5 tējk.soda

150 g zemesriekstu sviesta

90 g tumšā šokolāde (52-55% kakao satura)

 

  1. Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pielej kefīru, eļļu, zemesriekstu sviestu un visu samaisa.
  2. Citā bļodā ieber miltus, cepamo pulveri, sodu. Samaisa.
  3. Miltu maisījumu ber otrā bļodā un iemaisa ar karoti.
  4. Šokolādi rupji sakapā (vai ņem šokolādes skaidiņas) un pieber mīklai, ar pāris vilcieniem iemaisa.
  5. Mīklu liek mafinu veidnēs vai vienā garenajā klaipa veidnē.
  6. Cep mafinus 180C apm. 30 min vai vienu maizes formu apm.45-55 min.
Rating: 0 stars
0 votes