Zemesriekstu sviesta-šokolādes mafini
2 lielas olas
250 ml kefīra
90 ml neitrāla eļļa
160 g brūnā cukura
280 g kviešu milti
1,5 tējk.cepamais pulveris
0,5 tējk.soda
150 g zemesriekstu sviesta
90 g tumšā šokolāde (52-55% kakao satura)
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pielej kefīru, eļļu, zemesriekstu sviestu un visu samaisa.
- Citā bļodā ieber miltus, cepamo pulveri, sodu. Samaisa.
- Miltu maisījumu ber otrā bļodā un iemaisa ar karoti.
- Šokolādi rupji sakapā (vai ņem šokolādes skaidiņas) un pieber mīklai, ar pāris vilcieniem iemaisa.
- Mīklu liek mafinu veidnēs vai vienā garenajā klaipa veidnē.
- Cep mafinus 180C apm. 30 min vai vienu maizes formu apm.45-55 min.