Mandeļu kūka

180 g bezpiedevu vai grieķu jogurta

150 g cukura

220 g kviešu miltu

120 g mandeļu miltu

3 tējk. jeb 15 g cepamais pulveris

60 g saulespuķu eļļa (vai cita neitrāla eļļa)

60g kokosriekstu eļļa

4 lielas olas

1/2 tējk.mandeļu ekstrakts vai 2-3 piles mandeļu esences

šķipsniņa sāls

Glazūrai:

smalki sarīvēta 1 apelsīna miziņa un sula

2 ēdk.pūdercukura

1/2 tējk.mandeļu ekstrakts vai 2-3 piles mandeļu esences

Virsai: 50 g mandeļu plāksnītes un pūercukurs pārkaisīšanai

Ieslēdz cepeškrāsni uzsilt uz 180C. Kad krāsns uzsilusi, uz pannas uzber mandeļu plāksnītes un ieliek cepeškrāsnī nedaudz apbrūnināties, apmēram uz 5 minūtēm. 

Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno jogurtu un kārtīgi samaisa. Piepilina mandeļu ekstraktu vai esenci un pielej eļļas (kokosriekstu eļļu nedaudz pasilda, lai izkustu), visu samaisa. Citā bļodā sajauc abus miltus (kviešu un mandeļu), pieber cepamo pulveri un sāli, kārtīgi samaisa.

Miltu maisījumu pievieno pārējām sastāvadaļām bļodā un samaisa līdz viendabīgai masai. 

Lej ietaukotā veidnē, kas apakšā izklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī un cep 35-45 min.

Kamēr kūka cepās, sagatavo glazūru. Norīvē apelsīņam miziņu (ja nav pieejams bioloģiski audzēts apelsīns, to patur verdošā ūdenī un tad noskalo) un izspiež sulu katliņā. Pieliek pūdercukuru un mandeļu ekstraktu vai esenci. Visu maisot uzsilda. Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un karstu aplaista ar glazūru. Var sabakstīt ar zobu bakstāmo kociņu, lai šķidrums labāk sasūktos kūkā. pa virsu uzber apgrauzdētās mandeļu plāksnītes un uzkaisa pūdercukuru.