Bumbieru kabatiņas

250 g biezpiena

110 g (8 ēdk. saulespuķu vai rapšu eļļas)

100 g piena (10 ēdk.)

50 g cukura

300 g kviesu milti vai 240g kviešu + 80 g pilngraudu

2 tējk. cepamā pulvera

Pildījumam:

500 g bumbieru (apmēram 3 vidēji bumbieri)

100 g cidonijas vai 2 ēdk.cidoniju džema (var aizstāt ar 2 ēdk.citronu sulas)

60 g cukura

1 ēdk.vaniļas cukura

 

Bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri, pievieno biezpienu, cukuru, eļļu un pienu, samaisa un samīca viendabīgā mīklā.

Pildījumam cidonijām izņem kauliņus un sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā ar pāris ēdamkarotēm ūdens un cukuru, pasautē apmēram 5 minūtes. Tikmēr nomizo bumbierus un sagriež gabaliņos, liek katliņā pie cidonijām. Ja izmanto cidoniju džemu vai citronu sulu, tad liek katliņā bumbierus ar citronu sulu vai džemu un cukuru, pasautē dažas minūtes, kamēr bumbieri kļūst nedaudz mīkstāki, bet vēl saglabā formu. 

Uz darba virsmas izrullē mīklu un izspiež apļus apmēram 10 cm.diametrā. Vidū liek bumbieru pildījumu. Mīklu pārlika un malu aizspiež ar dakšiņu. Ja katliņā paliek šķidrums, to atstāj gatavo kabatiņu pārsmērēšanai.

Liek cepeškrāsnī 200C uz 20 minūtēm. Gatavus pārsmērē ar atlikušo šķidrumu vai katliņā uzsilda ēdamkaroti cidoniju džema ar ēdamkaroti ūdens un ēdamkaroti pūdercukura.