Jogurta-citrona kēkss

300g bezpiedevu grieķu jogurta 

1 citrons (miziņa un sula ~35-40ml)

150g iebiezinātā piena ar cukuru

50g cukura

80g neitrāla eļļa

2 olas

280g milti

2 tējk.cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

Bļodā ieber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu samaisa.

Citā palielā bļodā viegli sakuļ olas, pieliek jogurtu, eļļu, iebiezināto pienu, norīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā.

Miltu maisījumu pieliek šķidrajai masai un visu samaisa, lai ir bez kunkuļiem.

Cep 180C apm.45-50 min.

Kēksu mazliet atdzesē un pārlej ar pūdercukura glazūru (samaisa 150-200g pūdercukura, 1-2ēdk. auksta ūdens un 1 tējk. citrona sulas).

Piezīmes:

  • iebiezināto pienu ar cukuru var aizstāt ar 100-150 g cukura
  • grieķu jogurta vietā var likt jebkuru citu bezpiedevu jogurtu
  • ja nav pieejams bioloģiskais citrons, tad parasto citronu ieliek uz brīdi verdošā ūdenī un pēc tam kārtīgi noskalo
  • citrona vietā var izmantot apelsīnu
Rating: 0 stars
0 votes

Add comment

Comments

There are no comments yet.