Jogurta-citrona kēkss
300g bezpiedevu grieķu jogurta
1 citrons (miziņa un sula ~35-40ml)
150g iebiezinātā piena ar cukuru
50g cukura
80g neitrāla eļļa
2 olas
280g milti
2 tējk.cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
Bļodā ieber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu samaisa.
Citā palielā bļodā viegli sakuļ olas, pieliek jogurtu, eļļu, iebiezināto pienu, norīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā.
Miltu maisījumu pieliek šķidrajai masai un visu samaisa, lai ir bez kunkuļiem.
Cep 180C apm.45-50 min.
Kēksu mazliet atdzesē un pārlej ar pūdercukura glazūru (samaisa 150-200g pūdercukura, 1-2ēdk. auksta ūdens un 1 tējk. citrona sulas).
Piezīmes:
- iebiezināto pienu ar cukuru var aizstāt ar 100-150 g cukura
- grieķu jogurta vietā var likt jebkuru citu bezpiedevu jogurtu
- ja nav pieejams bioloģiskais citrons, tad parasto citronu ieliek uz brīdi verdošā ūdenī un pēc tam kārtīgi noskalo
- citrona vietā var izmantot apelsīnu
Add comment
Comments