Skudrupūznis
Kad brīvdienas kļūst par vienu brīvdienu, ir laiks aizsūtīt cepeškrāsni dīkstāvē un likt bērnus pie darba, lai top saldais kārums "skudrupūznis".
450 g "Selga" klasiskie cepumi
200 g sviests
1 bundža vārītā iebiezinātā kondensētā piena
100 g tumšā šokolāde (72%)
magones un rieksti pārkaisīšanai
Cepumus sadrupina palielā bļodā (ļoti laba nodarbe bērniem sīkās motorikas darbināšanai :D ).
Sviestu (~185g) un iebiezināto pienu liek karstumizturīgā traukā un uz mazas uguns silda, kamēr sviests izkusis. Tad visu samaisa viendabīgā krēmā. Liek klāt sadrupinātajiem cepumiem un samaisa.
Masu kārto uz šķīvja vienā lielā tornī vai veido mazas kūciņas. Pārlej ar izkausētu tumšo šokolādi (kausējot pievieno atlikušos 15g sviesta), pārber sakapātus riekstus un magones.
Liek ledusskapī uz vismaz pāris stundām.
Piezīmes:
* kūkai tika izlietotas divas ar pusi paciņas "Selgas" cepumi, puspaciņa tika izgaršota tāpat, jo, ja gatavošanā piedalās bērni, jāparedz papildu daudzums dažām sastāvdaļām :) Kūka sanāks arī no divām paciņām jeb 360 g.
* tumšās šokolādes (vismaz 72%) rūgtums labi atsver kūkas saldumu. Izmantojot piena šokolādi kūka būs ļoti salda, ja vien nav tāds mērķis.
* dekorēšanai var izmantot magones, sakapātus riekstus, kokosriekstu skaidiņas, šokolādes gabaliņus, sasmalcinātu marmelādi, godži ogas un vēl daudz ko citu, kas vien ienāk prātā un atrodams mājās. Lielisks darbiņš, kas arī paveicams kopā ar bērniem :)
Add comment
Comments