Rabarberu kūka
jeb apgrieztā rabarberu kūka ar drumstalām
Biskvītam:
120 g sviests (istabas temperaturā)
100 g cukura
200 g milti
1,5 tējk.cepamais pulveris
250 g skābā krējuma
2 olas
Drumstalām:
80 g sviesta
100 g milti
50 g cukura
Rabarberu kārtai:
~400 g rabarberu (2-3 vidēja lieluma kāti)
100 g cukura


- Drumstalām visas sastāvdaļas sajauc kopā un sastrādā ar pirkstu galiem vai virtuves kombainu drumstalās. Ieliek ledusskapī.
- Rabarberu kātus nomazgā (mizo pēc nepieciešamības). Pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež īsākos gabalos (var izdomāt rakstu, kādu izveidot no rabarberu gabaliņiem apaļajā formā, jo rabarberi beigās būs virspusē).
- Bļodā ieber miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu samaisa.
- Citā palielā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, pa vienai piekuļ olas. Pieliek krējumu un samaisa.
- Sviesta masai pieber miltus un samaisa viendabīgā mīklā.
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 180C.
- Cepamo formu (24 vai 26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru tā, lai papīra maliņas ir nedaudz uz augšu.
- Formā liek vai skaisti kārto rabarberus ar visu cukuru un sīrupu. Pa virsu lej biskvīta mīklu. Pa virsu biskvītam uzber drumstalas.
- Cep 180C apmēram 50 min. (lieku otrajā nodalījumā no apakšas).
- Izceptu kūku nedaudz atdzesē un apgāž uz šķīvja vai paliktņa otrādāk - ar rabarberiem uz augšu.

Add comment
Comments