Rabarberu kūka

jeb apgrieztā rabarberu kūka ar drumstalām

Biskvītam:

120 g sviests (istabas temperaturā)

100 g cukura

200 g milti

1,5 tējk.cepamais pulveris

250 g skābā krējuma

2 olas

Drumstalām:

80 g sviesta

100 g milti

50 g cukura

Rabarberu kārtai:

~400 g rabarberu (2-3 vidēja lieluma kāti)

100 g cukura

  1. Drumstalām visas sastāvdaļas sajauc kopā un sastrādā ar pirkstu galiem vai virtuves kombainu drumstalās. Ieliek ledusskapī.
  2. Rabarberu kātus nomazgā (mizo pēc nepieciešamības). Pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež īsākos gabalos (var izdomāt rakstu, kādu izveidot no rabarberu gabaliņiem apaļajā formā, jo rabarberi beigās būs virspusē).
  3. Bļodā ieber miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu samaisa.
  4. Citā palielā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, pa vienai piekuļ olas. Pieliek krējumu un samaisa.
  5. Sviesta masai pieber miltus un samaisa viendabīgā mīklā.
  6. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180C.
  7. Cepamo formu (24 vai 26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru tā, lai papīra maliņas ir nedaudz uz augšu. 
  8. Formā liek vai skaisti kārto rabarberus ar visu cukuru un sīrupu. Pa virsu lej biskvīta mīklu. Pa virsu biskvītam uzber drumstalas.
  9. Cep 180C apmēram 50 min. (lieku otrajā nodalījumā no apakšas).
  10. Izceptu kūku nedaudz atdzesē un apgāž uz šķīvja vai paliktņa otrādāk - ar rabarberiem uz augšu.
Rating: 0 stars
0 votes

Add comment

Comments

There are no comments yet.