Aukstā gurķu zupa ar garnelēm

800 ml kefīrs vai rūgušpiens

3-4 lauku gurķi

200 g vārītas garneles (attīrītas, bez čaulām)

1/2 tējk. sinepes

sāls, pipari

dilles vai maurloki

  1. Gurķus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves un liek palielā bļodā.
  2. Uzlej kefīru vai rūgušpienu.
  3. Pieliek garneles. Dažas var atstāt dekoram pie pasniegšanas.
  4. Pieliek sasmalcinātus zaļumus (dilles, maurlokus vai citus pēc patikšanas).
  5. Pieliek sinepes, sāli un piparus. Visu kārtīgi apmaisa.
  6. Liek ledusskapī uz pāris stundām, lai garšas savelkās. 
  7. Pasniedz atdzesētu, dekorējot ar garnelēm un zaļumiem.
Rating: 0 stars
0 votes