Rabarberu - mandeļu kūka

110 g sviests (istabas temperatūrā jeb mīksts)

120 g cukurs + 2 ēdk. pārkaisīšanai

2 lielas olas

150 g grieķu jogurta (vai skābā krējuma)

180 g miltu

100 g mandeļu miltu

1 tējk. cepamā pulvera

1/2 tējk.sodas

šķipsniņa sāls

pāris piles mandeļu esences vai 1/2 tējk.mandeļu ekstrakta

glāze rabarberu jeb aptuveni 300 g (2-3 kāti)

mandeļu šķēlītes un pūdercukurs pārkaisīšanai

1. Sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, pa vienai piekuļ olas.

2. Pieliek jogurtu un mandeļu esenci vai ekstraktu. Samaisa.

3. Otrā bļodā ieber abus miltus, sāli, sodu un cepamo pulveri. Labi samaisa. 

4. Pakāpeniski iemaisa miltus šķidrajā masā.

5. Pusi mīklas liek ietaukotā formā, pārber pusi no rabarberiem, tad liek atlikušo mīklu un rabarberus. Pārkaisa ar mandeļu šķēlītēm un pāris ēdamkarotēm cukura.

6. Liek 180 C uz 45-50 min. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.