Rabarberu zaptītes

Rabarberu - aveņu džems

 

2 daļas rabarberi

1 daļa svaigu vai saldētu aveņu

1 daļa marmelādes cukura

pusglāze ūdens

Kad ūdens vārās, ieber rabarberus un cukuru, uz mazas uguns nedaudz pasautē, tad pieber avenes un vēl nedaudz pasautē, apmēram 1-2 minūtes, kamēr rabarberi sāk jukt ārā. Katliņu noņem no uguns un un masu izberž caur sietu. Liek atpakaļ un uzvāra. Pilda uzsildītās burciņās.

Rabarberu - ingvera ievārījums

apm. 500 g rabarberi

īkšķa lieluma ingvera sakne

200 g ievārījuma cukura 

pusglāze ūdens

Kad ūdens vārās, ieber rabarberus, nomizotu, sarīvētu ingveru un cukuru, uz mazas uguns nedaudz pasautē, kamēr rabarberi sāk jukt ārā (apm. 5min.). Katliņu noņem no uguns. Pilda uzsildītās burciņās.

 

Rabarberu ievārījums "Parastais"

1 daļa rabarberi

1/2 daļas ievārījuma cukura 

2 tējk. vaniļas cukura (var nelikt)

pusglāze ūdens

Kad ūdens vārās, ieber rabarberus un cukuru, uz mazas uguns nedaudz pasautē, kamēr rabarberi sāk jukt ārā (apm. 5min.). Noņem no uguns, nedaudz atdzesē un sablendē. Uzvāra un liek burciņās.