Cukīni-siera maize

 

270 g smalki sarīvēta cukīni (apm.1 vidējs cukīni)

1 sarkanais sīpols

2-3 ķiploka daiviņas

2 olas

100g sarīvēta siera (izmantoju 18 mēn. noturētu cieto sieru)

180 g grieķu jogurta

220 g kviešu milti

110 g rupjie miežu milti (vai citi pilngraudu milti)

75 g izkausēta un atdzesēta sviesta

1/2 tējk.sāls

1,5 tējk.cepamā pulvera

Izkausē sviestu un atstāj atdzist. Bļodā sajauc abus miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā liek sarīvētu cukīni un sasmalcinātu sarkano sīpolu, sakapātas ķiploka daiviņas, pievieno olas un samaisa. Masai pieliek arī grieķu jogurtu un izkausēto sviestu. Pieliek miltus cukīni masai un samaisa. Pieber sieru un iemaisa masā. Lej ietaukotā garenajā/maizes formā un cep 180 C apmēram 60-65 min.