Ērkšķogu klafuti

Ērkšķogas nav pirmās ogas pēc kā stiepjas roka vasaras ogu laikā. Bet tomēr šīs ērkšķaino krūmu ogas ir mutē paukšķošas un pilnas ar vitamīniem un vasaras garšas. Viena ātra, vienkārša un izmaksu ziņā lēta recepte saldākam launagam vai desertiņam.

 

400g ērkšķogas

2 tējkarotes pūdercukura

150 ml piena

90 g milti

2 olas

4 ēdamkarotes cukura

1 tējk.vaniļas cukurs

 

  1. Ērkšķogas notīra un ieber ietaukotā veidnē, kas izbērta ar tējkaroti pūdercukura.
  2. Bļodā viegli sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pieliek izsijātus miltus, pielej pienu un samaisa. 
  3. Liek cepeškrāsnī 180 C abpusējā režīmā uz 30-35 minūtēm. Padzesētu pārkaisa ar tējkaroti pūdercukura.