Plūmju krambls (drumstalas)
800 g plūmes
50 g brūnais cukurs
1 ēdk. brendijs (neobligāti)
Drumstalām:
100 g sviests
100 g cukurs (brūnais vai baltais, vai abi)
50 g pilngraudu auzu pārslas
150 g kviešu milti
šķipsniņa sāls, kanēlis, malts ingvers
Drupačām miltiem pieber auzu pārslas, cukuru un garšvielas. Piegriež mazos gabaliņos aukstu sviestu un ar pirkstu galiem saberž drumstalās. Uz brīdi ieliek ledusskapī.
Cepamajā traukā (ar zemām malām, labi der pīrāga/tartes forma) liek atkaulotas plūmju pusītes ar mizu uz leju, pārber ar cukuru un pārpilina brendiju (ja lieto).
Plūmēm pa virsu liek drupačas un liek uzsildītā cepeškrāsnī 200C uz apmēram 25 min.
Var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu, siltu vai aukstu.