Triju pupiņu maltīte

250 g svaigas sviesta pupiņas

1 bundža konservētas sarkanās pupiņas

250 g saldētas vai svaigas zaļās pākšu pupiņas

250 g liellopa filejas

1 paprika

1-2 ķiploka daiviņas

zaļumi pārkaisīšanai

  1. Sviesta pupiņām nogriež galus un liek verdošā ūdenī, vāra 3-5 minūtes.
  2. Palielā bļodā ieliek saldētās zaļās pākšu pupiņas.
  3. Paprikai izņem sēklas un sagriež strēmelēs.
  4. Uz iepriekš sakarsētas pannas uz lielas uguns apcep 1-3 min. liellopa gaļas fileju, kas sagriezta strēmelēs. Noņem no pannas, viegli apklāj un noliek malā.
  5. Kad sviesta pupiņas ir pavārījušās, tās nokāš un ar verdošo šķidrumu aplej saldētās zaļās pupiņas.
  6. Uz vidējas uguns pannā uzkarsē eļļu cepšanai un piciņu sviesta, liek sviesta pupiņas un nokāstas zaļās pupiņas. Pieliek izspiestas vai smalki sagrieztas ķiploka daiviņas. Liek pannā papriku un visu apcep apmēram 5- 7minūtes.
  7. Tad pievieno nokāstas un noskalotas konservētas sarkanās pupiņas. Pacep pāris minūtes.
  8. Beigās pievieno apcepto liellopa gaļu un sāli, piparus pēc garšas. Visu viegli apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas un ņem nost no uguns. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.