Triju pupiņu maltīte
250 g svaigas sviesta pupiņas
1 bundža konservētas sarkanās pupiņas
250 g saldētas vai svaigas zaļās pākšu pupiņas
250 g liellopa filejas
1 paprika
1-2 ķiploka daiviņas
zaļumi pārkaisīšanai
- Sviesta pupiņām nogriež galus un liek verdošā ūdenī, vāra 3-5 minūtes.
- Palielā bļodā ieliek saldētās zaļās pākšu pupiņas.
- Paprikai izņem sēklas un sagriež strēmelēs.
- Uz iepriekš sakarsētas pannas uz lielas uguns apcep 1-3 min. liellopa gaļas fileju, kas sagriezta strēmelēs. Noņem no pannas, viegli apklāj un noliek malā.
- Kad sviesta pupiņas ir pavārījušās, tās nokāš un ar verdošo šķidrumu aplej saldētās zaļās pupiņas.
- Uz vidējas uguns pannā uzkarsē eļļu cepšanai un piciņu sviesta, liek sviesta pupiņas un nokāstas zaļās pupiņas. Pieliek izspiestas vai smalki sagrieztas ķiploka daiviņas. Liek pannā papriku un visu apcep apmēram 5- 7minūtes.
- Tad pievieno nokāstas un noskalotas konservētas sarkanās pupiņas. Pacep pāris minūtes.
- Beigās pievieno apcepto liellopa gaļu un sāli, piparus pēc garšas. Visu viegli apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas un ņem nost no uguns. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.