Rabarberu cepumi (scones)

150 g pilngraudu milti

150 g kviešu milti (405. vai 550. tips)

100 g cukura

120 g auksta sviesta

~200 g rabarberi (1-2 kāti)

pusglāze (~125 g) kefīra

2 tējk. cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

  1. Bļodā ber miltus, cukur, cepamo pulveri un šķipsniņu sāli. Visu samaisa.
  2. Pierīvē vai piegriež nelielos gabaliņos aukstu sviestu. Visu sastrādā drupatās (ar pirkstu galiem vai virtuves kombainā pulse režīmā.
  3. Pieliej kefīru un samaisa. 
  4. Iemaisa nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.
  5. Mīklu vai nu:

5.1. izliek uz miltiem apkaisīta galda un samīca, līdz masa ir viengabalaina. Ar rokām to nedaudz saplacina, lai ir vienāda biezuma. Izspiež apļus un liek cepamajā pannā.

5.2. ar karoti liek uz cepamās pannas un nedaudz pieplacina.

6. Cep 180C apmēram 20-25 minūtes.