Urraaa....rabarberu laiks ir atkal klāt. Tartes, kūkas, plātsmaizes, krēmi, ķīseļi, mafini...uh, tik daudz ko gribās pagatavot. Šosezon sāku ar skaisto. Šo skaisto grafisko rabarberu tarti. Nav ātrs variants, bet, lai atslēgtu domas no citiem darbiem, ļoti labi padarboties ar rabarberu mozaīkas salikšanu.
Tātad šai tartei būs nepieciešama viena porcija smilšu mīklas. Mandeļu krēmam jāsaputo sviests ar cukuru, jāpiemaisa ola un jāsamaisa ar mandeļu miltiem. To visu ieklāj pa virsu formā ieliktai smilšu mīklas kārtai, kas ir plāni izrullēta. Tad jāsagriež rabarberi rombos, respektīvi, turot nazi attiecībā pret rabarbera kātu 45 grādu leņķi nogriež galu un apmēram 2 cm tālāk nogriež gabalu no rabarbera, lai visas malas būtu 2 cm garas. Ufff...izklausās diezgan ģeometriski sarežģīti.
Vienkāršāk sakot, ieslīpi nogriež gabalu rabarbera. To ņem kā garuma piemēru nākamajiem gabaliem. Tā sagriež 3-5 rabarberu kātus vienāda izmēra gabalos. Un vispār, šeit var izpausties kā un kādos gabaliņos sagriezt rabarbera kātu un izveidot rakstu rakstus.
Galu atlikumus var iestarpināt, aizpildot maliņas, vai atstāt ķīselim.
Jāatceras, ka rabarberi nav jāmizo! Lai saglabātu sārto krāsu, tos nemizo. Un izvēlamies tieši tādus, kuriem šī krāsa ir izteiktāka. Ir rabarberu šķirnes, kam kāti ir izteikti sārti. Ja palaimējas, ka mammas vai kaimiņa dārzā aug tieši šī šķirne, tad kūka izdosies izcila.
Kad vēlamais raksts ir izveidots un izskatās vienkārši skaisti, nofotografējam šo skaistumu sev par piemiņu un liekam 180C cepeškrāsnī uz 35-40 min. Pēc šī laika rabarberi ar visām mizām būs mīksti. Un kūku var pasniegt ar saldu putukrējuma cepuri vai atdzesētu pārbērt ar pūdercukuru.
Add comment
Comments