Apgrieztā rabarberu kūka ar drupačām ir mana top recepte šogad. Recepte nāk no pastkartes, kuru man uzdāvināja uz māmiņdienu vīramāte. Tas bija jauks žests, zinot, ka man patīk cept kūkas. Un ar nelieliem uzlabojumiem jeb izmaiņām, tapa šī gardā un sulīgā rabarberu kūka ar kraukšķīgajām drumstalām. Atklāšos, ka mans vienīgais uzlabojums šajā kūkā bija mazāks cukura daudzums, ar ko pilnībā pietiek, lai sabalansētu rabarberu skābumu. Rabarberu kātus var mizot un var arī nemizot, resnākos kātus tikai pārgriezt uz pusēm un likt kūkas apakšā. Pilnīgi droši, ka arī nemizotie kāti būs mīksti un piedos sārtu nokrāsu kūkai.
Rabarberu izmantošanas laiks ir īss, tikai līdz Jāņiem. Vēlāk vasarā tie pāraug un uzkrāj lielu skābeņskābes daudzumu, kas nelabvēlīgi var ietekmēt organismu. Tāpēc jāizmanot brīdis, kad šie vitamīniem un skābēm bagātie sulīgie kāti ir pieejami un spirdzina mūsu ziemā nogurušo organismu. Šeit vēl citas receptes ar rabarberiem.