Rabarberu-apelsīnu mafini

Published on 13 June 2022 at 18:15

Rabarberiem jaunu garšas noti piešķir apelsīni. Divu nelielu bioloģiski audzētu apelsīnu norīvētā oranžā miziņa, gabaliņš sārtā rabarberu kāta pa virsu mafinam un iegūts aromātisks, saldskābens kārums pēcpusdienas tējas pauzei.

Rabarberu apelsīnu mafini

300 g kviešu milti

2 tējk.cepamā pulvera

130 g mīksta sviesta

160 g cukura

2 lielas olas

125 ml piena

1/2 tējk.soda

~300 g (aptuveni 2 vidēji kāti) rabarberi

smalki sarīvēta apelsīna miziņa no 1-2 apelsīniem

 

1. Bļodā miltus samaisa ar cepamo pulveri.

2. Citā bļodāmīkstu sviestu saputo ar cukuru. Uz maziem miksera apgriezieniem pa vienai pievieno olas un apelsīna miziņu.

3. Krūzē sakuļ pienu ar sodu. Iemaisa mīklā.

4. Pakāpeniski iemaisa miltus.

5. Rabarberus sagriež ripiņās un iemaisa mīklā (dažus var atstāt uzkaisīšanai pa virsu).

6. Mīklu pilda mafina veidnēs. Cep 180C 25-30 minūtes.