Rabarberiem jaunu garšas noti piešķir apelsīni. Divu nelielu bioloģiski audzētu apelsīnu norīvētā oranžā miziņa, gabaliņš sārtā rabarberu kāta pa virsu mafinam un iegūts aromātisks, saldskābens kārums pēcpusdienas tējas pauzei.
Rabarberu apelsīnu mafini
300 g kviešu milti
2 tējk.cepamā pulvera
130 g mīksta sviesta
160 g cukura
2 lielas olas
125 ml piena
1/2 tējk.soda
~300 g (aptuveni 2 vidēji kāti) rabarberi
smalki sarīvēta apelsīna miziņa no 1-2 apelsīniem
2. Citā bļodāmīkstu sviestu saputo ar cukuru. Uz maziem miksera apgriezieniem pa vienai pievieno olas un apelsīna miziņu.
3. Krūzē sakuļ pienu ar sodu. Iemaisa mīklā.
4. Pakāpeniski iemaisa miltus.
5. Rabarberus sagriež ripiņās un iemaisa mīklā (dažus var atstāt uzkaisīšanai pa virsu).
6. Mīklu pilda mafina veidnēs. Cep 180C 25-30 minūtes.