Zupas, zupiņas...

Published on 16 July 2022 at 09:39

Beidzot arī zupas ir tikušas pie savas atsevišķas sadaļas. Tiesa gan, vēl nav plaša recepšu izvēle. Bet ir pāris īpašas. Viena no tām ir šīs vasaras aukstās zupas izvēle. Kad bietes zupā jau apnikušas, tad der izmēģināt citu kombināciju. Kefīrs, gurķi un garneles. 

  • Kefīrs ir labo baktēriju avots, kas palīz mūsu organismam saglabāt veselīgo mikrofloru, līdz ar to stiprinam savu imūnsistēmu. 
  • Gurķi satur ap 95-96% ūdens, kas karstā vasara veldzēs mūsu ķermeni arī to apēdot. Bet ne tikai to. Gurķi satur arī vairākus vitamīnus, minerālsāļus un mikroelementus. Turklāt tie satur maz kaloriju, tāpēc droši var ēst daudz. Visbeidzot, seju notīrīt ar gurķa ripiņu vai miziņu un āda arī būs atsvaidzināta
  • garneles ir labs olbaltumvielu avots. Tās satur arī kalciju, jodu un labo holesterīnu, ka arī omega-3 taukskābes. Tik jāuzmanās vai organismam neparādās alerģiskas reakcijas. 

Un trīs labu lietu apvienojums vienā skaistā, atdzesētā, vasarīgi vēsā zupā. Un pāri visam pārkaisam dillītes sirds veselībai. Vai citu zaļumu, kas nu tur izdīguši piemājas dārziņā vai garšaugu podiņā.

Zupai noteikti ir pāris stundas jāsavelkas, lai garša būtu viendabīga, tāpēc to var pagatavot no rīta, lai pusdienās vai vakariņās celtu galdā. Klāt šķēle pilngraudu maizes vai kraukšķīga tosta. Lai gardi!