Cukīni man patīk tā sulīgi zaļā izskata miza un, tā kā tā ir plāna un nav jāmizo, dodu priekšroku bioloģiski audzētajiem cukīni. Lai gan kā dārzenis tas nav ar izteiktu garšu, vērtīgo vielu un skaisti zaļās krāsas dēļ to ir vērts pievienot visdažādākajiem ēdieniem.
270 g smalki sarīvēta cukīni (apm.1 vidējs cukīni)
1 sarkanais sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
2 olas
100g sarīvēta siera (izmantoju 18 mēn. noturētu cieto sieru)
180 g grieķu jogurta
220 g kviešu milti
110 g rupjie miežu milti (vai citi pilngraudu milti)
75 g izkausēta un atdzesēta sviesta
1/2 tējk.sāls
1,5 tējk.cepamā pulvera
Izkausē sviestu un atstāj atdzist. Bļodā sajauc abus miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā liek sarīvētu cukīni un sasmalcinātu sarkano sīpolu, saspiestas ķiploka daiviņas, pievieno olas un samaisa. Masai pieliek arī grieķu jogurtu un izkausēto sviestu. Pieliek miltus cukīni masai un samaisa. Pieber sieru un iemaisa masā. Lej ietaukotā garenajā/maizes formā un cep 180 C apmēram 60-65 min.